Dancing Queen (eller???)


    Just nu är jag glaaad. :D Och vad passar inte bättre då än att köra en enda stor dancing queen runt i huset? (eller i alla fall runt i rummet) :D Nä, just det: inget!

Försökte leka ballerina också. X'P Det gick kasst. xD Fick en ganska snygg move, men eftersom att den va så framåtlutad, snurrande och snabb tappade jag balansen och va nära att flyga in i smink/hårgrejer-hyllan. Inte så bra. X'P

Nä, balett är nog inget för mig. xD Om jag inte tränar dvs. :P Men en Dancing Queen hit eller dit, det dör man inte av. (A)

Ha det bäst! :D
Hugs! :D
/ Ninni

HLR



Skriver inte allt från lektionen, kanske gör det nån gång  vem vet, men inte nu iaf. xD Men jag skriver lite intressanta punkter. :)

Chock
- Vanliga symptom vid chock är snabb och lätt puls, grå i ansiktet, svimfärdig och medvetslös.
Att göra:
* Håll koll på personen, få den att ligga ner och andas lungt. Ring 112.
* Ge inget att äta/dricka!
Intressant tumregel inom militären:
" Är personen inte så kry att den kan dricka/äta själv, ge den inget att dricka/äta."

Hjärtstopp
1. Ring 112.
2. Starta HLR.

En väldigt intressant sak om HRL är att då man gör trycken mot "bröstet", ska man trycka i takt med refrängen i låten "Staying Alive", ni vet den där från Saturday Night Fever "Ah ,ah, ah, ah, staying alive, staying alive". Lite intressant att det är takten i just den låten, va? :O

Det får räcka, tror (och hoppas ;P) att ni kan HLR. ;) Men just de sista punkterna inom varje grej visste jag inte innan, tumregeln och det om "Staying Alive".  :) Man lär sig nåt nytt varje dag...!

Kramar!
/ Jennie

Tjohej! :D

Idag har jag vart GRYM! :D Först skola fram till halv 4 ungefär. (sista lektionen va hjärt och lungräddning, fick veta en del nya å sjukt intressanta grejer, berättar mer om det sen i ett annat inlägg :P) Sen gick jag (typ xD) raka vägen upp till infotechen och gjorde klart civicsen. (som jag har skjutit upp och skjutit upp i evigheter nu, procrastination gånger 5000! :S) Fatta, jag blev KLAR! :D Och det tog kanske en halvtimme. xD Tänk att jag skjutit upp det lilla stycket så länge! Men nu är det inskickat iaf. :)

Sen åkte jag hem, såg Sex and the City på tv klockan 5 och åt lite plättar ( xD ). Därefter läste jag igenom preparation-paper inför National Exam i Engelska B imorn och när det va helt klart, stack jag ut och cyklade. Köpte lite godis på vägen för att belöna mig för att jag vart så duktig och cyklade så småningom hem. Och allt detta har jag hunnit innan klockan 7! :O I can't believe it! :D

Nä, nu orkar jag inte skriva mer, kanske skriver om Hjärt&Lungräddningen (inte för att jag ska skriva mkt, men spec en sak jag tycker är intressant) senare ikväll eller så blir det nån annan gång.

Auf Wiedersehen! ;P

Ingen aning om vad jag gör på bilden X'P (Soffipropp och jag tog värre bilder den dagen, tro mig xD), men den visar ungefär hur lättad och glad jag är :)




Tjosan!


Gammal bild, då jag graderade till blått bälte :P
Fråga mig inte vad jag gör, I don't know xD

Jag är sjuuuuuuuuuuukt trött! Kom hem för kanske en halvtimme sen, tog av ytterkläderna, drack ett glas vatten och slängde mig på sängen! Har cyklat till Johannelund, tränat ca 1 ½ timme (intensivt nästan hela lektionen) och sen cyklat från Johannelund till videoaffären i Spånga och sen hem. Stora delar i motvind också. Och jag har inte tränat ordentligt på minst en månad! xD

Men: I love it! :D Att äntligen kunna träna MHG igen! :D Har haft lov, vart sjuk, vart bortrest och vart sjuk igen alldelles för länge! :S Inte för att man kan göra nåt åt det (och lov och bortrest har jag såklart inget emot :D), men ändå. Men märkte idag hur mycket jag hade saknat det. Sen att jag kanske blev lite för ivrig (eller tävlingslysten/sprallig eller whatever xD), det får man sota för nu. :P Och förmodligen kommer jag ha träningsvärk sen också. xD

Men i alla fall; I'm back, and I' m happy. :D
Kramar!
/ Jennie

Ps. Från att ha vart rätt så opeppad på tävlingen den 9 Maj, är jag nu mkt mer laddad! Det kommer bli kul! :) Ds.

Ser ni nåt nytt i bloggen? ;)

Haha, eftersom att uppenbarligen inga (inte för att så många läser bloggen då, men ändå xD) orkar klicka på klipp till musik, så låter jag musiken finns i bloggen. Bara att trycka på playknappen om ni vill höra. ;D

Sofie, funkar ipodsmusiken till höger för dig? :P

Nä, nu måste jag gå och äta. :P
Kramar!
/ Jennie

Ps. TACK så himlans mycket till designadinblogg! Den hemsidan äger! :D Ds.

Country, where have you been all my life? xD

Rubriken säger allt.
I'm in love. xD
(bör icke tolkas bokstavligt!)



Men seriöst, country äger! :D

Till Katja...

Haha, nice att få ett helt inlägg till dig själv va? ;)
Men det jag egentligen tänkte skriva va svar på din kommentar i min blogg, eftersom att jag tror (kan hända att den dyker upp sen, men iaf) att kommentaren jag skrev som svar i din blogg försvann.

Så: Det jag skrev om långfredagen var onödigt och dåligt formulerat, jag ville bara bli av med dåliga samvetet över att jag totaldissade traditionen, tokg i hela påsktraditionen som jag är. :P Så jag har raderat just den biten ur inlägget.
Och nej, jag anser inte mig själv som troende, i den aspekten att jag tror på Gud. Men jag tror att jag kan bli, och jag vill bli. Jag måste bara "hitta en väg" (oj, det där lät poetiskt ^^), eller hur man ska säga det.

Kramar!
/ Jennie Bennie Pennie

Ps. Du minns på fritids då du lovade att aldrig mer kalla mig Bennie emot att vi spelade ett spel som du ville spela? xD Haha, that's ooold history. X'P Ds.

Kärlek.

Lyssna på den här låten, hör noga på texten, se mig i ögonen (hypotetiskt, lite svårt bakom en data :P) och säg att ni inte blir berörda?
sjukt fin och sorglig! <3 <3 <3

Om låten inte funkar i bloggen, så finns den här: http://video.yahoo.com/watch/2018781/v2152320

Tim McGraw - Don't take the girl


Don't Take The Girl @ Yahoo! Video


Föressten Sofie, kan du se den här? I sånna fall kan jag börja ladda upp videor från Yahoo istället för youtube. :)

Kram "alla"! :)
/ Ninni

Grattis till gullungen!


Puma, några månader gammal.                              Puma för några dar sen :P
Usch va längesen det där känns...


Idag blev bäbisen en toddler. Dvs småbarn, going to trotsåldern, osv. xD Typ i alla fall! Fast enligt mamma är hon  typ 17 i kattår, alltså tonåring och typ lika gammal som jag. xD Usch, så vill man inte tänka. X'P Men med tanke på hur ofta hon vill ränna ute, är det inte konstigt isf!

Hur som helst, nu ska jag sluta pladdra på för att slippa plugga. Så: GRATTIS PUMA, 2 år idag! :) Våran lilla damp-Buma!
You know we love you!

xoxo
/ Gossip Girl

Ps. Det sista skojade jag om, men det var för att de alltid skriver "you know you love me" i Gossip Girl-böckerna. Och ja jag erkänner, jag har börjat läsa de. xD Men endast för att trotsa mot skolböckernas djuphet och få kasta mig in i något totalt (förlåt du som skrev Gossip Girl, men särskilt djupa är de ju faktiskt inte!) meningslöst! :P Men jag måste erkänna att de faktiskt är bra. Förvånande! :O Ds.

Varning: detta inlägg innehåller mestadels meningslöst och onödigt babbel! Men vem vet, kanske är det lite kul i alla fall? (A) xD

Hej!

3000 år har gått sedan den första personen i landet kom på smartheten med http://www.biblioteket.stockholm.se/ och mina damer och herrar: Jennie har nyligen gjort samma sak. xD Efter all denna stress och fläng med att hinna in till biblioteket på rätt dag, eller om man är några dagar sen och känner sig som om det är stämplat i pannan då man går in genom biblioteksdörren. Jag vet, jag överdriver. xD

I alla fall, allt detta belongs to the past! :D Fy *** vad enkelt! En inloggning, några klick till rätt ställe och sen bara ett enda klick, så har jag förlängt lånetiden från inlämning IMORN! till inlämning den 11 Maj! Så jag slipper fundera på att stressa iväg efter gitarren ut till midsommarkransen (sen kan man ju iofs lämna i Vällingby också, men stressad som jag va tänkte jag inte klart, dvs tänkte inte på det xD), slipper gå in genom dörren några dagar efter och känna mig sen och fånig! Istället kan jag lungt sega med skoluppgiften (nej, det kan jag inte! :S Paniiik!) och sedan lungt promenera i solskenet in till biblioteket i Vällingby den 11 Maj och lämna tillbaka boken. Hallelulja! :D xD

Annars har jag ägnat dagen åt att gratulera min kära lilla katt som nu är 2 år på dagen, flängt mellan gmail.com och (håll kvar musen på adressen ett tag innan ni trycker, tips ;P) min andra blogg ihopp om att komma på i alla fall ETT lösenord, meningslöst! :S och gjort lite andra ungefär lika "viktiga" saker. Sen borde jag faktiskt plugga och öva på gitarrläxan. Hur det nu ska gå med det när det typ viktigaste fingret är inlindat i "bandage" och skadat. :S Jag får väl plugga teori helt enkelt. Ahh, jag vill ha SOMMARLOV! xD Apropå ingenting.

Och för att avsluta ett förvirrat och på gränsen till onödigt inlägg, kan jag förklara mer om min andra blogg, som jag nämnde tidigare i inlägget. Den skapades fredagen den 13 Februari iår, för att jag ville ha en tur (ja, inte otur, tur!)- blogg som dessutom skulle spridas och bli känd över hela internet. Men med tanke på att den har typ 0 läsare (om jag får gissa xD) och kanske 5 inlägg sedan den 13 Februari, vilka alla skrevs under den 13, 14 och 15, får jag nog ge upp den idén. X'P Och att den inte heller gav så mycket tur, snarare otur, ialla fall på den punkten jag hoppades att den skulle ge tur. Nog babblat, adressen skriver jag inte här eftersom att jag ändå inte kan skriva mer på den nu, men vill ni ha den får ni säga till. xD

Ok, slutbabblat! :S
Ha det bäst!
Kramar!
/ Yänni

Glad Påsk! :D

Orkar inte skriva mycket i det här inlägget också, men jag ville bara önska alla en fortsatt glad påsk! :) Hoppas ni haft en bra påskafton! Det har jag. :)

Bjuder på några bilder från förra årets påskfirande. :P



Ganska mycket för att va "några" det där. Men jag fick beslutsångest, haha. xD
Kanske laddar upp några bilder från iår sen, men tog inte så mkt. :P

Trevlig fortsättning! (kan man säga så vid påsk, eller är det bara vid jul?)
Kramar!
/ Jennie

Långfredagens lidande...

Postar det här inlägget en dag försent, men igår var jag alldelles för trött för att engagera mig på internet. Sov säkert 12 timmar inatt, om inte mer, la mig tidigt och gick upp sent. xD

Under långfredagen är det ju egentligen meningen att man ska ta det lungt och tänka på det Jesus fick utstå, allt lidande och sveket, osv. Det gjorde inte vår familj. Nej, vi tog vårt pick och pack och drog på en endagstur till Kungsberget, där vi åkte skidor. :D Askul! :D

Och apropå långfredagen, då man ska tänka på Jesu lidande, så fick jag lida lite jag också på långfredagen, inte avsiktligen, men råkade klämma vänster pekfinger i badrumsdörren då jag sprang in på toa. Usch vad ont det gjorde, klämde precis i början av nagelbandet och det blödde, blev blått och sved hemskt. Så nu går jag omkring med ett stort (eller proportioneligt stort i alla fall) "bandage" lindat runt fingret. Det jobbigaste är väl inte egentligen smärtan, utan det jobbigaste är att det hindrar en i vardagen, saker som att bre en macka eller tvätta händerna blir liksom "projekt". Haha nädå, inte så farligt, men jobbigt i alla fall. :P Men jag menar, när man ändå är inne på långfredagen, hur mycket är min smärta jämfört den med Jesus fick utstå? Eller jämfört med den smärtan flera miljoner människor utstår varje dag genom svält, misshandel, krig, och så vidare? Precis, inte så mycket.

Så jag får väl försöka klaga så mycket jag kan, och istället glädja mig åt att det är påsk. Vilket jag i och för sig gör ganska bra. :)
Ha det bäst!
Kramar!
/ Jennie

Dymmelonsdag :)

När jag va liten älskade jag hela grejen med påskveckan, just att de hade namn för varje dag, och att man fick göra olika roliga saker på de olika dagarna. Typ sätta lappar på dymmelonsdag, klä ut sig till påskkärring på skärtorsdagen, osv. Men hela veckan var kul, alltifrån palmsöndagen till annandag påsk.

Nuförtiden är det fortfarande kul, men kanske inte riktigt på samma sätt. Busfröt i mig gillar dymmelonsdagen(vilket några kompisar som va här på påskbak alá cupcakes fick erfara xD), palmsöndagen och blåmåndagen osv händer det väl inte så mkt och skärtorsdagen firar jag väl inte riktigt som förr. (inte påskkärring på mammas jobb, med andra ord ;) Kanske tar på mig en scarf över huvudet då jag plingar på hos mormor, men det blir nog allt. Men vem vet vad Jennie hittar på xD) Hmm, nu börjar jag få dumma idéer. xD Kanske kan sminka mig på bussen dit. xD

Nu orkar jag inte skriva mer xD, men ha en fortsatt bra dymmelonsdag och sen skärtorsdag! :) Det ska jag! :)
Kramar!
/ Jennie

Short update :P

Orkar inte skriva mycket (och borde inte för jag borde fortsätta med svenskan), men en kort sammanfattning. :P

- Sömnbrist
- Irriterande hosta som vägrar gå bort, trots hostmedicin, te, osv. Kan bero på punkten ovan ^^
- Två prov idag. (naturkunskap och historia)
- Varav det första gick kasst.
- Eftersom att lärarna ska proppa in allt innan lovet, som vanligt :S
- Men snart är det lov! YAAAY! :D
- Nu MÅSTE jag gå xD

xoxo
/ Ninni

Ps. Historialäraren försökte "April-foola" oss under provet. Han lyckades skrämma upp de flesta, men jag ,som haft hjärnan på helspänn delar av dagen (och avstängd andra :S), fattade att det va ett aprilskämt.  :)
Efter kanske halva tiden av provet (som var ca 1,5 h långt)
Läraren: Nu är det tio minuter kvar.
Snacka om att klassen fick panik. xD Annars har inget spec Aprilskämt hänt moi, förutom tidningarna då. :P Haha, Mc Donalds va ju kul. xD "110 kr" för en hamburgare. X'P Ds.

RSS 2.0