And if I lost my way you'd carry me home. Take me all the way to heaven, never leave me alone.

Vänta...innan jag sover...LYSSNA! ;)


ÄLSKAR den här låten! :D Jag vet att Spice Girls är ute och allt, men den här låten är så underbar så det finns inte! :') :D



Fascination...

Japp, jag är fascinerad! :) Av Skype. Av dess perfekthet! :D Jag menar, jag chattade med Ola från Göteborg tidigare ikväll, sen har jag precis avslutat ett askul telefonsamtal med en kanadensare och nu chattar jag med en bekant från Minnesota. :)

Och allt detta gratis! :D Eller okej, internetavgiften betalas ju, men den kostar ju lika mkt om jag bloggar här som om jag Skypar ;)

Det är så otroligt häftigt, man kan få kontakt med och lära känna folk från hela världen helt gratis (bortsett från kostaden att köpa mic då, men xD), och att prata i telefon är ju mkt roligare och mkt mer personligt än att bara skriva :)


Så yaay, ni som inte har det, skaffa Skype! ;) Även om ni inte har mic så kan man iaf chatta, och om folk med mic pratar så kan man chatta med dem även om man inte kan prata. :) Det är iofs ganska irriterande, speciellt när folk pratar om en och man vill försvara sig xD, men ändå. ;) Kul är det! :D

Nu ska jag snart sova tyvärr. :( Ska bara chatta lite till först, hehe. ;)  Imorn tänkte jag gå till jobbet, trots den lilla förkyldningen som är kvar. Jag kan inte va hemma längre. xD

Gonatt! ;)
/Algot



De bohemiska hallonen kanske kan återuppstå? (A) ;) xD

<- Ett minne blott..:(


R.I.P Bohemian Raspberry! :(


Är det bara jag, eller har de slutat sälja "Ben & Jerrys Bohemian Raspberry" i affärerna? :O
Vilken tragedi! Vilken förlust! Vilken otur!


Hmm, kan man kanske hoppas på en återuppståndelse? (A) xD


Hugs!
/ Algot

Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning. Waving goodbye, with an absent minded smile...

Hahaha, ibland tycker jag synd om min stackars gamla mamma som inte inser att hennes dotter har växt upp. xD

Jag är nämligen hemma från jobbet idag och är sjuk, hade galet ont i halsen imorse och nu är jag förkyld som en gris. :'( Mamma är i Göteborg på bokmässan, och hon smsade och frågade hur jag mådde. Jag svarade som det var, att jag är sjuk. Det här var hennes svar (efter att ha skrivit ett krya på dig-sms):

Mamma: Ska mamma komma hem och ta hand om dig? Kram
Jag: Men varför i hela friden skulle du behöva det? Jag är 18 år mamma, inte 8. ;) Ha så kul i Göteborg du! Jag är nog frisk snart. Kram


Hönsmamma, eller vad? X'P *s* Antingen det, eller så har hon tråkigt i Götet och letar ursäkt att komma hem. xD Men jag tror det är det förstnämnda. :P




Upprättelse till oss nogranna! ;)

Idag blev jag glad, efter att ha vart irriterad i två dagar. xD Det är nämligen så att de har börjat med ett nytt system på jobbet; att man ska rensa 6 högar med journaler (varje hög är typ 2 dm tjock) under arbetsdagen. De tyckte nämligen vi var för sega innan. xD Och so far, so good. Alla rensar 6 st. De som hinner mer rensar mer.

Men de kom även med en slags belöningsgrej, att om man rensar 8 st högar istället för 6 så får man en kvarts extra rast att ta ut när man vill under dagen/morgondagen. Och det var inte alls so far so good, enligt mig. Dels för att jag inte är så snabbt på att rensa, utan jag satsar på kvailtét framför kvantitet. ;) Jag är väldigt noggrann av mig. Vilket betyder att jag sliter lika hårt som de andra, bara inte lika snabbt men istället mycket mer nogrannt och färre slarvfel.

Hade belöningsgrejen följts skulle jag alltså inte ha fått den där rasten, eftersom att jag inte hinner göra 8 högar. Jag hinner göra typ 6 högar, men jag gör dem nogrannt och fint. ;) Och utan att stressa ihjäl mig. Jag tycker nämligen inte att det är värt att stressa ihjäl sig på grund av en kvarts rast. Jag menar, då behöver man ju den kvarten för att vila upp energin man lagt på att stressa i de resterande 6 ½ timmarna (nu har jag räknat bort de ordinarie rasterna) som man jobbar. Och det känns ju liksom onödigt! xD

Men om man bortser från mitt fall, och att jag inte hade fått rast vilket hade sårat mig, så är det även en principsak. För om man tänker till beteenden och egenskaper så behövs ju alla. En del är snabba, andra nogranna, andra sociala (pratar istället för att jobba xD), osv. Och alla behövs! Alla egenskaper borde belönas, inte bara de som är snabba. (och de som är sociala måste väl iofs lära sig jobba också, men xD)

Poängen är att har man 8 högssystemet, belönar man bara de snabba. Man säger alltså att det är bra att va snabb, oavsett om man är slarvig, stressar, osv. Det säger kvantitet framför kvalitet. Och har sjukhuset lagt pengar på att anställa oss, över den ordinarie tiden, så behöver de väl både och? För de tjänar ju inget på att behöva anställa nya ungdomar nästa år för att journalerna är felgjorda.

Visst, sen finns det folk som jobbar både snabbt och nogrannt. Jag säger inte emot det. Men det jag säger är att systemet var dåligt och orättvist. Och jag hade faktiskt tänkt ta upp det med arbetsledaren imorn eller på torsdag om det inte hade ändrats.





MEN; idag fick jag upprättelse. ;) Arbetsledaren frågade mig om jag ville gå tidigare, eftersom att jag inte hade tagit ut min rast. Jag ba "men jag har inte gjort 8 högar". Han ba "nä, men du jobbar så nogrannt att det blir som 8 högar".


HAH! :D Ärligt är härligt, och jag fick gå tidigare än flera andra. ;) (de hade ju tagit ut sin rast)
Egentligen brydde jag mig väl inte så mkt om att gå en kvart tidigare, utan det jag brydde mig om var att han inte var kall som sten trots allt. ;) Att han såg att det fanns andra kvalitéer man kan ha än att jobba snabbt. Och att jag slapp påpeka det för honom. Det gjorde mig glad. :D



/ Algot

All I wanna do is


BICYCLE, BICYCLE, BICYCLE ;)








Som ni kanske redan vet så älskar jag att cykla! :D  Det är så himlans härligt! Med cykeln kan jag ta mig till Spånga på morgonen på samma tid som bussen skulle ha tagit. Fast minus tidtabeller då. ;) Med cykeln kan jag få motion. Om jag är för lat för att gå ner till Konsum när jag behöver kan jag cykla till Björnboda istället. (som visserligen är längre, men då får jag cykla istället för gå). Cykeln kan ge mig träning, den kan transportera mig dit jag ska. Den kan inspirera mig till saker, lätta mina tankar och göra mig så galet avslappnad.

Men framförallt ger den mig NÖJE! Det är så otroligt kul att schvisha ner i högsta fart i en stor backe. Eller att sväva fram på vägen mot Spånga utan att hålla i sig med händerna. Eller att göra samma sak, fast hålla i sig med händerna och istället släppa ner benen så att de dinglar fritt. :D

Cykeln kan få mig att känna mig som världens cirkusprinsessa (när jag inte håller i mig med händerna), som världens balettdansös, ryttare, cyklist eller rentav självaste Superman. Cykeln håller igång barnet inom mig. Inte för att jag har något problem med att behålla det på egen hand, men i alla fall. När jag cyklar blir jag tio år igen. Och jag älskar det! :D

Så folk, be till vädergudarna att snön inte kommer än på ett tag, så att jag får njuta av min gamla skrothög ett litet tag till. Can you do that for me? (A) ;)


Hugs!
/ Super(Yen)man ;)

Star fm 101,9 made my day! ;)

Tjolahopp!

Påväg till jobbet idag lyssnade jag på Star. Alltså fan, ibland älskar man den kanalen! :D Jag var trött som en gris, irriterad på att helgen gått så fort och nära att somna på bussen såfort jag slöt ögonen. Så lyssnade jag på Star fm på mobilrradion, och den ena braiga låten kom efter den andra. Tillslut, när jag redan hade muntrats upp, kom "Grease is the word"- låten! :'D Ni kan ju tänka er hur jäkla överlycklig jag blev då!?! ;)

Det är det som är så mysigt med radiosar, att man kan bli överraskad av grymma låtar när man minst anar det. :D Och av hemska låtar också såklart, men då byter man bara kanal. ;) Men idag var musiken GRYM, och förutom på ditvägen så spelade de "Stay Alive" - Saturday night fever på bussen hem och "You're the one that I want" när jag precis kommit till Kälvesta med cykeln. Så mina allra sista meter hem spenderades halvt dansandes på cykeln, haha. ;)

/_\
\     /
/_ \

(och här försökte jag göra en stjärna, men det ser mer ut som en ängel. Aja, man kan inte lyckas jämt. ;) Och änglar är ju fina de med. ;))

Nu ska jag sussa. Jobb imorn, och jag är TRÖTT!


Gonatt sovgott!
Kram!

/ Einnej

Titta, jag bloggar! ;)







Så, efter klagomål på bloggningsbrist tänkte jag känna mig lite duktig och blogga för en gångs skull. ;)
Dock har jag väl inte så mkt att säga xD Eller det har jag väl, men inte som jag kommer på nu.


Det enda jag kommer på nu är:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jag har gått omkring med en irriterande axel och nackvärk de senaste dagarna pga jobbet. :(

- Jobbet är för övrigt inte direkt det roligaste jag har gjort. xD Men det duger väl som tillfälligt, och det ger cash! ;)

- Jag borde klippa mig snart, för mitt hår är tråååååååk. xD Förslag på frisyrer ni tror skulle passa uppskattas! :) (frisyrer som ser coola ut BÅDE med och utan glasögon, som jag ju för övrigt har skaffat ganska nyligen men det vet nog mina mest frekventa bloggläsare xD)

- The Sims 3 är ett sjukt roligt och häftigt dataspel! :D

- Idag fikade jag med Nancy, en tjej från Afghanistan som bott i Sverige i ca 4 år. Det var trevligt! :D

- Som vanligt är jag förkyld dock. Inte lika trevligt :( xD

- Jag grubblar mycket på framtiden just nu, för den är oviss. :p Men det känns ganska bra ändå. :) Allt är möjligt, liksom. :D Eller mycket iaf!

- Och som Nancy påminde mig om idag, jag slipper läxor! :D Det känns VÄLDIGT bra! ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...vilket iofs inte va så lite att skriva kanske. xD


Nu orkar jag inte skriva mer dock. :p

Hugs

/ Stolta Jennie som har bloggat xD


RSS 2.0