Inte längre arbetslös ;)




Idag gick jag kurs på VRE Education, och sen skrev vi anställningskontrakt. :D Så nu har jag återigen ett jobb. ;) Ska få inloggningsuppgifter ikväll, eller senast imorn, sen kan jag gå in och skriva när jag kan jobba och sen är det bara att börja. :D Så har jag tur kan jag börja redan på torsdag innan körlektionen. ;)

Efter alla ansträngningar till förskolejobb, har jag nu ÄNTLIGEN fått chansen! :D :D :D


Kramar!
/ Jennie

I don't wanna grow up, I don't wanna grow up, I could still be little.

Sofie, förlåt om jag segar ner din data. Jag bara MÅSTE dela med mig av den här låten. <3 ;)






Never grow up- Taylor Swift. <3 Så himlans fin! :D


På fullt allvar, jag satt nyss och storbölade till den här låten. Inte smågrät, utan STORBÖLADE!!! Har spelat den säkert 10 gånger irad och har inte tröttnat än. Japp, SÅ fin är den. ;)

Dock va jag tvungen att gråta tyst, för jag vill ju inte att föräldrarna skulle komma in i rummet och undra varför jag grät, när anledningen va så "fånig" som en sång....xD Sen kom pappa in ändå och ville säga gonatt. :p Så jag böjde mig bort och vägrade visa mitt ansikte. Han undrade varför och sen käbblades vi ett tag innan han tillslut gav sig och gick. X'P Jobbigt!


Fast när jag tänker efter så är det ganska tur ändå. Att jag är ung. Att jag har en familj, i samma hus, som bryr sig om hur jag mår. Att jag faktiskt måste kämpa för att gråta tyst  så att de INTE ska bry sig. För tänk om 20 år. Då har jag ingen familj i samma hus längre. Då är de, om jag har tur, på ålderdomshem och det är jag som måste "ta hand" om dem. Det är dem som måste gråta tyst för att jag inte ska komma in och undra vad som har hänt. Eller så gråter de inför mig.

Och om en sisådär 60 år eller mer, är det kanske min tur. Då sitter jag där på ålderdomshemmet. Och gråter högt. Men ingen lyssnar. För ingen jag känner finns längre. Alla är döda. Eller på egna ålderdomshem. Då får jag anstränga mig för att gråta så högt som möjligt, så att någon i personalen kommer in och frågar vad det är. För då vill jag att någon lyssnar. Eftersom att ingen annan kan göra det.


Så, jag är ganska nöjd med att vara 18 och bo hemma, när allt kommer till kritan. Jag har folk jag älskar omkring mig, folk som bryr sig och om jag skulle sätta mig och storböla högt så skulle folk lyssna. Folk skulle finnas där. Jag har pengar över och slipper tänka på räkningar och pensionssparande. Jag får mat serverad oftast 6/7 dagar i veckan (den 7 lagar jag :p), mat jag slipper betala för. Jag får ett eget rum, ett eget hem och en egen dator. Helt gratis. (för min del)


Och jag tror att om bara 5 år, säkert tidigare, kommer jag vid små tillfällen som detta att sitta i min egna lägenhet och sakna den här tiden. Därför ska jag försöka passa på att njuta nu, medans jag kan. ;) Jag ska va ung så länge jag kan. :D

Jag ska inte växa upp!!! Inte i förväg iaf. ;)


"Don't loose the way that you dance, around in your PJ's, getting ready for school" <3


Kramar!
/ Jennie

Sammanfattning över vad jag hittade


Misslyckande:
Om du drömmer att du misslyckas med något betyder det att dina ansträngningar ska krönas med framgång.


Teater: Drömmer du att du befinner dig på en teater är det ett varsel om att du kommer fälla många tårar över något som inte kan göras ogjort.

( dock var det ju en musikal, men det lyckades jag inte hitta ^^)


Vänner: Drömmer du om en vän kommer ditt bankkonto att växa.


Äta: Om du drömmer att du äter är det ett dåligt tecken. Är du affärsman kommer du att förlora pengar genom slarv. Förmodligen glömmer du att begära ett kvitto på en leverans. Hur stor förlusten blir är beroende av den kvantitet mat du har på tallriken i din dröm. För den förälskade varslar drömmen om känslokyla, gräl och skilsmässa. Den som drömmer att han äter människokött får ägna sitt liv åt hårt arbete och ständig oro. Att äta fett eller salt är ett tecken på skvaller. Att äta ost är ett förebud om en vinst.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Annat lexikon:


Ensamhet: En vanlig dröm som kan ta sig olika uttryck. Du drömmer kanske att du är ensam i ett stort hus och går ur rum i rum, öppnar alla dörrar och tittar in, men ingenstans finns någon människa. Drömmen kan bli allt mer mardrömslik, din ångest tilltar. Var är alla människor? Drömmen symboliserar en längtan efter gemenskap, efter lycka. Du kan också drömma att du är ensam ute i naturen, kanske går utmed en öde strand. Först känns det behagligt, men sedan brukar drömmen få en allt mer hotande karaktär. Du vet att det finns människor någonstans, men du kan inte se dem. Tolkningen är även i detta fall ett behov av gemenskap.


Musik: Att drömma att man hör musik betyder nästan alltid med säkerhet att man är förälskad, och musiken uttrycker graden av ens kärlek. Lugn musik betyder således att man är nöjd och harmonisk, stark och hetsig att man är förvirrad och orolig. Känslorna kan vara intensiva och passionerade, men man är osäker på om de är besvarade.


Teater, Själv spela: ungefär samma tolkning som under hålla tal.
Tal, själv hålla: en vanlig dröm som ofta kan övergå i en mardröm. Du står inför ett auditorium och väntas ta till orda. En känsla av vanmakt griper dig. Förklaringen kan vara att du känner osäkerhet i tillvaron och inte orkar med de förväntningar som ställs på dig, vare sig det gäller arbete eller känslor.


Äta: En vanlig förekommande dröm är att man äter. Sker det tillsammans med andra tyder det på att man längtar efter gemenskap, någon att "dela sitt bröd" med - man fruktar ensamheten. Det kan också tolkas så att man är i behov av kärlek och omtanke, vilket symboliseras av god mat.





Det får räcka :p Den jag tror mest på är nog den om "misslyckanden", dock. ;)


Världsrekord..

Eller i alla fall Jennie-rekord. I skumma drömmar! xD Igår natt hade jag en skum dröm och inatt hade jag en minst lika skum dröm. Berättar om nattens dröm...


Jag, Jossan, Katja och ett gäng till skulle spela upp Joseph and his amazing technicolor dreamcoat inför något slags finbesök. Vet inte om vi var i en skola eller vart vi var, men en stor scen hade vi iaf. Dessa "finbesökare" var tydligen viktiga att imponera.

Så innan allting började och vi hade klätt på oss och allt, blev jag jättekissnödig. Jennie, som va med och peppade oss, sa att jag kunde hålla mig, för det va viktigt att alla var med i första akten eftersom att finbesökarna kom precis då. Jag sprang ut, kollade scenen, såg att alla inte va uppe än och sprang tillbaka. Då möttes jag av alla andra, som va påväg mot scenen. Men jag struntade i det och sprang snabbt på toa. Sen sprang jag ut igen, mitt i "Jakob and sons"-låten. Vid fel tillfälle. Jag spelade Naftali (precis som Jennie gjorde då hon i VERKLIGHETEN spelade upp den). Men tydligen hade Jennie spelat Naftali innan mig även i drömmen, och hennes scenkläder hängde fortfarande kvar på krokarna.

Hur som helst, tydligen hade jag även glömt bort vad min rollfigur hette, så jag hade ändå inte haft koll på när jag skulle in. Under uppträdandet så var det tydligt att alla andra hade repeterat  och att jag inte hade repeterat. Jag hade aldrig fått information om när repen va, men det hade uppenbarligen alla andra. Så vid flera gånger sprang jag in på fel tillfällen, sprang i fel ordning i leden, hade fel scenkläder på mig vid fel tillfälle, osv. Men jag kunde iaf låtarna, som tur var, för de har jag ju kunnat i flera år.Sen hamnade jag fel vid nån scen där två av brorsorna skulle leda Jakob, och blev alltså en av dessa. Och jag hade noll koll, men traskade på och ledde honom så gott jag kunde, dock väldigt förvirrat.

Sen var det äntligen paus. Vi skulle springa och byta om inför nästa scen. Då dök ett nytt problem upp. Jag hade inte fått någon information om vad vi skulle ha för scenkläder. ALLS! Som tur var kunde jag låna Jennies gamla, trots att de var lite tajta, men hon sa att det inte gjorde något om jag tog sönder dem. xD Väldigt "lugnande"....X'P Men nu vart jag lite arg på de andra, eftersom att alla de verkade veta vad man skulle ha för scenkläder, men ingen hade berättat för mig. Jossan lugnade mig då med att ingen annan heller visste. Men jag fick blandade känslor, för det kändes på nåt sätt som att hon ljög men ändå inte.

Så var det dags för nästa scen. Vi skulle storma in, och det gjorde vi. Då märkte vi att finbesöket satt vid ett lyxigt uppdukat bord och åt lunch. Tydligen skulle pausen inkludera en lunchpaus för dem, och därmed även för oss. Så vi gick mot matstället.

Själva matstället såg lite ut som en godisaffär. Fast de hade LITE mat också, mitt bland allt godis. Det fanns enormt stora mängder olika godissorter, och Katja gick ett varv runt först för att kolla allt som fanns. Men jag satte mig direkt och började äta potatismos ( ? xD). Sen tog jag en kycklingklubba, lite tillbehör till den, och traskade vidare. Ovanpå kycklingklubban och det la jag sedan massa godis, massa olika godissorter. Det blev svårt att få plats med allt på tallriken. Och vi trängdes, alla vi människor, för det var trånga gångar. Dessutom hade vi bråttom.

Påväg tillbaka mot min plats såg jag att de hade kartonger från Pizza Hut och pizzabitar i med bland annat Bolognese smak. Men jag hade inte plats för det på tallriken, så jag gick vidare. Jag minns att jag ledsamt tänkte att "hade jag bara haft tid, hade jag kunnat skapa värsta lyxlunchen här". Istället var min tallrik nu en stor röra, full med äckliga godissorter som jag ine ens fattade varför jag hade tagit. Tillslut la jag lite djungelvrål ovanpå allting och satte mig för att äta.

De andra runt bortdet tittade konstigt på mig. Dels pga mitt konstiga ta mat-beteende xD, men även av en annan anledning...jag skulle verkligen, inte på långa vägar, ha tid att äta upp allt det där godiset (och den lilla mängden mat)...



Sen vaknade jag. X'P

Tror det är dags för internet-drömtydningen att åka fram igen. xD


Mvh!

/ Jennie

Grattis Jossan + citat från dagen ;)


Idag fyllde Jossan 19 år. :) Grattis! :D Omg, snart var det 19 år sen vi träffades. :O Det e rätt lång tid :)




Citat från idag:


Sofie i Gamla Stan: Men Jennie, kan du inte det där kända ordspråket?
Jag: Vill man va fin så får man lida pin?
Sofie: Ja...
Jag: Jo, men inte på kullstensgator! :O
XD

Jag på Myrorna: *sjunger med i låten Fernando av Abba som spelas i affären och lutar mig dramatiskt mot Sofie när jag sjunger ordet Fernando*
Sofie: Omg, oj var det du?, jag trodde det va Katja.
Jag: Jaså, sjöng jag så dåligt? ;)
XD xD


Jag, hemma: *tänker* Vänta nu...stod det GRAVID lax? :O
XD XD XD



Hahaha, den sista är ju bara för bra! xD


Gonatthugs!
/ Jennie

You made a rebel out of a careless man's careful daughter

Jag är kär i skivan jag köpte av Taylor Swift! :D Seriöst! ;) Det tar ett tag innan man vänjer sig vid hennes nya låtar, men när man gör det är de fast...FAST! :D Stort tips!


Anyway...filmkvällen/sleepovern va kul :) Visserligen såg vi bara en film, och det va inte ens film utan anime. :p Ouran High School Host Club eller nåt sånt heter den :p Den va väl skaplig. Man överlevde ;) Bättre ibland, tråkig ibland. Men då sov jag, halvsov eller hade kuddkrig med Cissi ;) X'P Vi försökte attackera de andra, men de va tråkiga ;)

Och tråkiga delar av filmer får man stå ut med när man har kompisar utan filmsmak! ;) (hehehe) Cissi va den enda vettiga. Hon ville TILL OCH MED se Mr Bean med mig! :D Men de andra ville inte så vi fick skippa det :( Men som jag sa tidigare hade vi kul, och det va kul att se hur Steffi bor. :)

Idag har jag bara chillat i övrigt. Spelat sims, kollat på tv, köpt delar av pappas julklapp och kollat på "Underbar och älskad av alla- och på jobbet går det också jättebra". ;) Så jävla bra film! :D

Imorn ska jag övningsköra med pappa. Trafikläraren tyckte att jag skulle öva i helgen, så jag är en duktig student och lyder. ;) Haha. xD Dock ser jag inte fram emot att köra med vår bil, för jämfört med trafikskolans är den rena skrothögen. ;) Bättre än inget, men den är liksom från 95...och trafikskolans är säkert minst 10 år yngre...xD Asnice att köra! :D Det är knappast vad man kan säga om vår bil...

Och angående intensivkursen börjar jag bli lite nervös nu xD Jag menar varje dag och minst en körlektion om dagen, det kommer bli intensivt och jobbigt för sure! Men jag ska klara det! ;) Nu när jag väl har möjlighet att hinna ta körkort utan jobb eller skola som stör, då ska jag banne mig göra det också! :D

Oh, och jag ska på intervju på en vikariepool om dagisjobb på onsdag! :D Hoppas så innerligt att jag blir anställd! :D Wish me luck ;)


Kramar!
/ Jennie

Julen e hääär...

Eller det är den kanske inte än. Men jag fick julstämning idag. ;) Gissa varför?

Jo, för jag är nu mera med i kören "Divine" i Vällingbykyrkan. :D ;) Får se om jag stannar även efter julkonserten, men jag ska va med på en julkonsert/luciakonsert den 12 Dec iaf. ;) Provsjöng för det idag och det gick bra. :D

Sen ska jag även sjunga solo. De tyckte jag va modig som anmälde mig till solo fast jag va så ny. Mwahaha. :D I'm cool! ;D Så jag ska sjunga antingen en eller två verser på "Julen e här". ;) Därav rubriken. :p

I övrigt har jag köpt saker för mina studentpresentkort idag. ;) Inte på IKEA dock, där mängden av presentkorten är. Men jag hade ett på Guldfynd och ett på Åhlens. Så de omvandlade jag till ett fint hjärthalsband där det stod "love" på olika språk på, två kak/godis-burkar i tomteformat, bubblelbadsbollar och Taylor Swifts nya skiva. ;) :D Fick visserligen lägga till lite pengar själv, men det va det värt. ;)

Imorn ska jag först till IKG (gamla skolan ;)) och hämta mitt CAE-certifikat och sen till Steffi för sleepover & filmkväll. :D Det blir nog asnice! :D


Kramar!
/ Jenniepennie

RSS 2.0