Filmen, del 1...

I bloggar är det ju tänkt att man ska skriva om sånt som berör en, får en att reagera och så, right? Well, nu gör jag det oavsett. xD Varning för film-spoilers, ledsna tankar, osv. Vill ni ha ett glatt inlägg så får ni helt enkelt komma tillbaka en annan dag. (eller se inlägget nedan, för även om innehållet kanske inte är så glatt alltid så är poängen glad ;P)




Vi såg en film idag på Etik & Ledarskapen. Filmen heter "The Wind that Shakes the Barley", eller "Frihetens Pris" som de översatte titeln till. Den är regisserad av Ken Loach.

Filmen var hemsk och lite deprimerande skulle man kunna säga. Men ändå bra på något sätt. Eller den berörde i alla fall, rejält! Har fortfarande inte helt kunnat släppa den. Den handlade om: 

På 1920-talets Irland går arbetare från landsbygden samman och formar en frivillig gerillaarmé för att konfrontera de hänsynslösa ”Black and Tan”-patruller som skickats från Storbritannien för att kväva Irlands krav på frihet. Driven av en djup pliktkänsla, och av kärlek till hemlandet, överger Damien (Cillian Murphy) en lovande karriär som läkare för att istället följa sin bror, Teddy (Padraic Delaney), i en farlig och våldsam kamp för självständighet. Efter att frihetskämparnas orädda framfart fått britterna på knä kommer de båda sidorna överens om vapenvila för att få slut på all blodspillan. Men trots en förmodad seger bryter inbördeskrig ut och familjer som kämpat sida vid sida står nu mot varandra som svurna fiender och deras lojalitet sätts obönhörligen på prov.

(text kopierad  från http://www.lovefilm.se/film/46405-Frihetens+pris.do , för jag orkade inte beskriva) xD 


Vill ni ha fler tankar om den och en diskussion, läs nästa inlägg. To keep it short, you know. ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0